SOLD BY REPOP APELDOORN

Poul Cadovius mid century (1950's) wall unit Denmark

Vorige Artikel 33 van 34 Volgende

Design: Poul Cadovius Wall Unit

Country: Denmark

Year: 1950's

 

Twee kastjes en 10 schappen.

Eiken wandsteunen en messing schappendragers 

In een goede gebruikte conditie. De schappen zijn waarschijnlijk een keer gebeits en daarom donkerder dan de kastjes. Ook zijn de planken wat krom maar dat is de leeftijd. Sleutels kastjes aanwezig.

Kastjes zijn in een zeer mooie conditie, prachtig afgewerkt. Stamt uit de jaren 50

 

Prijs conform conditie en leeftijd

 

Poul Cadovius, de architect en meubelontwerper, werd wereldberoemd met zijn mytische Royal System ontwerp. Ook vandaag de dag is dit praktische, efficiente stijlvolle wandsysteem nog een ijkpunt in meubeldesign.

Gedurende zijn hele carriere heeft Cadovius meubels ontworpen die oneindig veel combinaties boden en zich gemakkelijk voegden in allerlei interieurstijlen. Zijn grote doorbraak kwam in 1948 toen hij het beroemde Royal System ontwierp. Het systeem kent vele uitvoeringen en ontelbaar veel combinatiemogelijkheden. Terecht een klassieker uit de 20e eeuw!

Halverwege de jaren '60 kocht hij het beroemde meubelmakershuis France & Son en hernoemde het CADO. Hij bleef echter ook France & Son ontwerpen uitbrengen en werkte samen met het neusje van de zalm in Deens design. CADO sloot zijn deuren in de jaren '70, Poul Cadovius leefde echter nog lang en overleed pas op 99-jarige leeftijd in 2011.

 

© 2012 - 2020 RePop APELDOORN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel